Bedrijfsarts inschakelen

Alkmaar Hoorn Amsterdam Den Helder Heerhugwoaard

Waarom de bedrijfsarts?

Bedrijfsarts inschakelen

Als werkgever mag u niet beoordelen of uw werknemer al dan niet kan werken. Om die reden verplicht de wet iedere werkgever een basiscontract te sluiten met een arbodienst of bedrijfsarts. Alleen zo’n arts kan beoordelen of een werknemer geschikt is om te werken. Hij is daar immers in gespecialiseerd. Bovendien kan de bedrijfsarts beoordelen of er aanpassingen van het werk nodig zijn. Denk daarbij aan aangepaste werktijden, aangepaste werkzaamheden of aanpassingen van de werkplek.

 

 

Ook de behandelaar niet

Ook behandelaars, zoals huisartsen, specialisten en therapeuten, kunnen niet beslissen of de werknemer kan werken. Deze medici gaan over de behandeling van de werknemer, zij beslissen er niet over of de werknemer kan werken of niet.

Wat is de procedure bij onze bedrijfsarts(en)?

Volgens de Wet verbetering poortwachter moet een bedrijfsarts rond de vijfde week van ziekte ingeschakeld worden. Hij heeft dan de tijd om een probleemanalyse te maken, zodat de werkgever en de werknemer acht weken na de eerste ziektedag het plan van aanpak kunnen maken. 

Zelfstandige bedrijfsarts(en)

Wij werken met onafhankelijke bedrijfsartsen. Let op: bedrijfsarts is een beschermde titel. Vaak wordt deze term verwisseld met arboarts. Dit zijn vaak basisartsen zonder specialisatie. Een bedrijfsarts is een specialist. Een Probleemanalyse moet worden opgesteld door de bedrijfsarts.

Onafhankelijke bedrijfsarts(en)

Onze bedrijfsartsen zijn onafhankelijk. Zij luisteren naar het verhaal van de werknemer, maar ook naar het verhaal van de werkgever. Wij informeren continu naar de ontwikkelingen, zodat wij terdege kunnen adviseren.

Bedrijfsarts zoeken

Bent u op zoek naar een bedrijfsarts, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maak gerust een account aan, dat verplicht u tot niets. Wij rekenen geen abonnementskosten. U kunt dan gellijk het verplichte basiscontract downloaden. Ook voor ziek- en betermeldingen brengen wij geen kosten in rekening.