Contract arbodienst of bedrijfsarts wordt weer verplicht

wettelijke verplichting

Werkgevers worden opnieuw verplicht om een contract af te sluiten met een arbodienst of bedrijfsarts. Wanneer u zich aansluit bij Verzuimteam.nl, kunt u het basiscontract gratis downloaden. U voldoet aan de wettelijke verplichting en maakt u geen onodige kosten. Aansluiting bij Verzuimteam.nl is namelijk gratis, evenals ziek- en betermeldingen. Wij rekenen geen abonnementskosten. Heeft u geen verzuim of korter dan 6 weken, dan blijft Verzuimteam.nl gratis. 

 

Minister Asscher heeft een wetsvoorstel ingediend, waarbij per 1 juli 2017 diverse zaken goed moeten worden afgesproken met een arbodienst of bedrijfsarts. Verzuimteam.nl heeft deze nieuwe regels al vastgelegd in haar algemene voorwaarden. Bij het aanmaken van een account, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden, die dienen als raamwerk voor onze contractafspraken. Met de gratis aanmelding voldoet u aan uw wettelijke verplichtingen. Daar zorgen wij voor!

Voorstel wetswijziging Arbowet 1-7-2017

  • Elke werknemer heeft het wettelijk recht om de bedrijfsarts te spreken.
  • Een werknemer die twijfelt over het oordeel van een bedrijfsarts kan om een second opinion van een andere bedrijfsarts vragen.
  • Werknemers en werkgevers die niet tevreden zijn over de behandeling, moeten gebruik kunnen maken van een onafhankelijke klachtenregeling.
  • De arbodienst of bedrijfsarts moet de werkplek kunnen bezoeken. 

Werkgevers worden verplicht om een contract af te sluiten met de arbodienst of bedrijfsarts waarin deze zaken zijn vastgelegd. Een werkgever kan zelf aanvullende afspraken maken met de bedrijfsarts of arbodienst over verdere ondersteuning in de bedrijfsgezondheidszorg. Wanneer u zich aansluit bij Verzuimteam.nl, kunt u het basiscontract arbodienst gratis downloaden en voldoet u aan uw wettelijke arbo verplichtingen. U maakt geen onodige kosten.