Inspired at Work

Eric Sipsma

Inspired-at-Work_logo

Als Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP ben ik deskundig in:

  • het adviseren van werkgevers bij het gezond en productief houden van medewerkers én organisaties
  • het coachen van professionals met werkgerelateerde (mentale) problematiek
  • het ontwikkelen en uitvoeren van interventies rondom werkbevlogenheid, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en loopbaanflexibiliteit

Mijn ambitie en missie 

Het is mijn ambitie om mensen te helpen met het (her)vinden van hun persoonlijk evenwicht, energie en inspiratie in hun werkende leven. Om hen op een plaats te krijgen waar hun hart én kracht in werk ligt. Mensen hebben ongekende mogelijkheden waar ze te weinig contact mee hebben, laat staan daaruit leven. Ik wil mensen daarmee in contact brengen zodat leven écht leven wordt. Mijn missie is zowel het verminderen en voorkomen van werkstress, verzuim en arbeidsongeschiktheid als het bevorderen van gezondheid, welbevinden en werkbevlogenheid.

 

eric-sipsma

 

Coach voor professionals, hr-business consultant voor bedrijven

Al ruim 15 jaar heeft het snijvlak van werk en gezondheid mijn persoonlijke belangstelling. Na een universitaire studie klinische psychologie heb ik mij gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid. In mijn huidige werk ben ik coach voor professionals en hr-business consultant voor bedrijven. Bij het in hun kracht zetten van mensen betrek ik altijd de werkomgeving. Want juist die werkomgeving blijkt van groot belang om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van mensen weer te versterken.

Positieve psychologie

Mijn stijl van werken is te omschrijven als oplossingsgericht en betrokken, gebaseerd op de kennis van de positieve psychologie. In mijn aanpak staat het versterken van zelfvertrouwen, optimisme, hoop en mentale veerkracht centraal. Uitgaan van je eigen kracht, daar krijgen mensen nieuwe energie van en komen zij in beweging.

Mijn achtergrond

Bij aanvang van mijn loopbaan heb ik bij twee bureaus gewerkt in de arbeidsre-integratie. In deze baan heb ik mensen vanuit de ziektewet of arbeidsongeschiktheid psychologisch begeleid naar werk. In de stap daarna ben ik als psycholoog gaan werken bij diverse assessmentbureaus. Naast het uitvoeren van psychologische onderzoeken heb ik professionals gecoacht met het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. Enige tijd later ben ik als psycholoog gaan werken in een 1e lijnspraktijk waar ik mensen met diverse werkgerelateerde psychische klachten heb behandeld. Tenslotte heb ik als trainer gewerkt bij een bureau in vitaliteitsmanagement. Na 12 jaar werken ontstond bij mij de behoefte om al mijn kennis en ervaring te integreren. Daarom ben ik in 2008 mijn eigen bedrijf begonnen.

De mens centraal

Wanneer je bij mij met een coachingstraject wilt beginnen, hebben wij eerst een kennismakingsgesprek. Daarin onderzoeken wij waar jij mee worstelt. Samen bepalen wij welke aanpak het beste bij jou past in relatie tot de doelen die je wilt behalen.