Inloggen met Twee Staps Authenticatie

Beveiliging bijzondere persoonsgegevens

01 juni 2018 pexels-photo-263370

 

Verzuimteam.nl verwerkt bijzondere persoonsgegevens. Bij het inloggen in ons systeem wordt daarom gebruik gemaakt van Twee Staps Authenticatie. Dit houdt in dat op een extern apparaat een extra inlogcode beschikbaar komt. Daarvoor hebben wij gezocht naar een zo gebruiksvriendelijke doch veilige oplossing.
U kunt zelfs met meerdere personen op één account werken. Ieder krijgt zijn eigen inlogmogelijkheid. Hoe dit werkt, leest u in dit artikel.

U dient in te loggen met de GOOGLE AUTHENTICATOR APP.  Deze kunt u met uw mobiel gratis downloaden in de Google Playstore of in de Apple Store.

U scant dan een QR code welke zichtbaar is wanneer u inlogt met de door u eerder ingegeven toegangscode. U neemt dan de 6 cijferige validatiecode over.

Elke keer wanneer u inlogt heeft u een nieuwe code nodig, welke automatisch verschijnt in de Authenticator app. In verband met de veiligheid, adviseren wij u steeds uit te loggen wanneer u het systeem niet gebruikt.

Heeft u de authenticator per ongeluk verwijderd van uw telefoon. Dan kunnen wij uw account resetten. U krijgt dan een nieuwe QR-code wanneer u de eerste keer inlogt.

Mijn Google Authenticator-codes werken niet (Android)

Dit kan zijn omdat de tijd in uw Google Authenticator-app niet correct is gesynchroniseerd.
U kunt er als volgt voor zorgen dat u de juiste tijd heeft:

  1. Ga naar het hoofdmenu in de Google Authenticator-app.
  2. Tik op Meer Meeren vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Tijdcorrectie voor codes.
  4. Tik op Nu synchroniseren.

Op het volgende scherm bevestigt de app dat de tijd is gesynchroniseerd. U moet uw verificatiecodes nu kunnen gebruiken om in te loggen. De synchronisatie is alleen van toepassing op de interne tijd van uw Google Authenticator-app en de instellingen bij 'Datum en tijd' op uw apparaat worden niet gewijzigd.

Heeft u andere problemen met de Google authenticator app, dan kunt u de antwoorden op de veelvoorkomende problemen raadplegen https://support.google.com/accounts/answer/185834 

Meerdere gebruikers


Het is eenvoudig meerdere gebruikers toe te voegen aan één account, zodat ieder zijn eigen toegangscode op zijn of haar mobiel heeft. Dit werkt als volgt:

  • Inloggen in in het systeem
  • Bedrijfsgegevens aanpassen (onderste optie rechtsboven in het scherm)
  • Hier kan een andere medewerker worden uitgenodigd door het invullen van de naam, functie en mailadres.
  • De uitgenodigde medewerker ontvangt een mail met een link naar het invullen van een wachtwoord.
  • Wanneer de medewerker de eerste keer inlogt, krijgt deze een eigen QR-code welke kan worden ge-installeerd op de eigen mobiel. 


Het spreekt voor zich. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


De verwerkersovereenkomst, welke eveneens verplicht is vanuit de AVG, treft u in artikel 5 van het basiscontract, welke gratis te printen is, wanneer u bent ingelogd. Deze hebben wij reeds ondertekend.