Risico-inventarisatie & -evaluatie

RI&E

In de risico-inventarisatie en -evaluatie worden alle veiligheids- en gezondheidsrisico's in kaart gebracht. Daarnaast wordt een plan opgesteld om deze op te lossen of te verkleinen. Verzuimteam.nl beschikt over de juiste deskundigen om samen met u een RI&E uit te voeren. Ook hierin leveren wij maatwerk en zorgen wij voor een praktische aanpak. 

 

 

Een RI&E is wettelijk verplicht

Deze verplichting geldt voor elke ondernemer met personeel. Dit is vastgelegd in de Arbowet. Let op: de Inspectie SZW controleert hierop. Is dit niet het geval, dan kan dit leiden tot een boete. Niet alleen omdat de overheid dit wil, maar natuurlijk vooral omdat u wilt dat uw medewerkers niets overkomt en gezond en veilig kunnen werken tot hun pensioen. 

 

 

Inventarisatie & Evaluatie

In deze stap worden de risico’s in kaart gebracht. Nadat de lijst met risico’s is opgesteld, volgt het evalueren van de risico’s. Alle risico’s worden op prioriteit ingedeeld. 

Plan van Aanpak 

De prioriteitenlijst wordt aangevuld met maatregelen die genomen gaan worden om de risico’s op te lossen, waarbij de oorzaak van het risico wordt aangepakt om het risico te voorkomen of te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een uitgevoerde RI&E?

  • Houd grip op de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers
  • Voorkom hoge boetes van de inspectie SZW
  • Krijg inzicht in arbeidsgerelateerde risico’s
  • Creëer een veilige omgeving voor de medewerkers
  • Ontvang een concreet plan van aanpak om de risico’s te verkleinen of elimineren
  • Houd de RI&E actueel met Verzuimteam.nl

Is het verplicht de RI&E te toetsen?

Het is niet voor iedereen duidelijk of een toetsing van de RI&E nu wel of niet verplicht is. Wij geven hierin graag duidelijkheid.

 

 

Kosten RI&E

De kosten van een RI&E zijn altijd op offertebasis omdat deze sterk afhankelijk zijn van verschillende factoren, maar vanaf €699,-. Voor meer informatie over de uitvoering en toetsing, vul hieronder uw gegevens in. Wij bellen dan zo snel mogelijk terug.

Vul hier uw gegevens in voor een terugbelverzoek met vragen over de RI&E