Verzuimteam, dé gratis arbodienst

Helder Advies en Mantelzorg

Heeft u in beeld hoeveel mantelzorgers u in dienst heeft?

Statistieken wijzen uit dat 1 op de 6 werknemers mantelzorger is. Binnen de zorginstellingen is dit zelfs 1 op de 4. Het uitvalpercentage onder werkende mantelzorgers is hoog. 5 tot 8% van de werkende mantelzorgers in Nederland meldt zich ziek omdat de combinatie mantelzorg met werk hen teveel wordt. Gemiddeld kost een zieke werknemer u 250,00 euro per dag exclusief de kosten voor vervanging.

Hoe voorkomt u uitval onder uw mantelzorgende werknemers?

Een preventief middel is het inzetten van een mantelzorgmakelaar ter ondersteuning van uw medewerkers. Ik kan als mantelzorgmakelaar uw werknemers ontzorgen door regeltaken en uitzoekwerk over te nemen. Dit doe ik door met uw werknemer af te stemmen waar de knelpunten liggen in de balans werk en privé. Uitgangspunt is dat uw werknemer de regie over zijn leven behoudt en u de regie over uw bedrijf!

De mantelzorgmakelaar ervaring in mantelzorg

Miranda de Greeuw

Miranda de Greeuw

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de bancaire sector ben ik nu werkzaam als mantelzorgmakelaar. Per juli 2015 heb ik mijn post-hbo opleiding tot mantelzorgmakelaar afgerond. De ervaring die ik binnen de financiële sector heb opgedaan, is goed inzetbaar in mijn rol als mantelzorgmakelaar. U als mantelzorger staat centraal!

Mijn dienstverlening richt zich op het ontzorgen en ondersteunen van de mantelzorger door tijdelijk regeltaken over te nemen. Regeltaken kunnen zijn je te informeren over hoe je de zorg voor je naaste kan organiseren, zodat je als mantelzorger de regie over je leven kan houden. Als mantelzorger zie je vaak door de bomen het bos niet meer en ontbreekt je de energie om uit te zoeken waar je recht op hebt en bij welke instanties je terecht kan. Na een analyse van jouw situatie informeer ik je over de mogelijkheden en zoek ik specifieke vragen voor je uit. Dit hoef je dus niet zelf te doen!

Ik neem geen mantelzorg over, maar ik kan je wel helpen de mantelzorg meer te laten aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Hoe fijn is het als je even geen regeltaken hebt en dat je je aandacht kan vestigen op het zorgen voor je naaste?

Voordelen voor werkgevers en werknemers

Mantelzorg is heel actueel en zal op enig moment bij een ieder aan de orde komen. Om die reden is het belangrijk aandacht te hebben voor mantelzorg. Het is een onderwerp waarover gesproken mag worden. Ik denk graag met u mee om uw personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk te maken. Dit heeft voordelen voor u als werkgever en voor uw werknemers. U kunt hiermee het ziekteverzuim beperken en dus kosten besparen. U kunt rekenen op loyale en meer betrokken werknemers en tevens draagt het bij aan een positief imago van uw bedrijf.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten over het inzetten van het mantelzorgspreekuur of over het mantelzorgvriendelijk maken van uw personeelsbeleid, neemt u dan contact met mij op. Ik ga graag met u hierover in gesprek.

Naar de site van Helder Advies & Mantelzorg

Kosteloos aansluiten en ziekmelden binnen 5 minuten.