Nieuws & Tips

Lees alle interessante nieuwsberichten of maak in het linkermenu een voorselectie

Transitievergoeding na 2 jaar ziekte

28 oktober 2018

 

Een werknemer kan na twee jaar ziekte worden ontslagen. Deze werknemer heeft recht op transitievergoeding. Het UWV compenseert deze vergoeding aan werkgevers.

Lees het hele artikel >

Twee werkgevers

24 oktober 2018

Via onze site ontvingen wij een vraag van een medewerkers: Is het mogelijk om me ziek te melden bij de ene werkgever en bij de andere niet?

Lees het hele artikel >

Verschil PAGO en PMO – Verzuimteam.nl geeft uitleg

18 oktober 2018

 

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen het PMO en het PAGO? Hier is veel onduidelijkheid over. In dit artikel krijgt u antwoord op deze veelgestelde vraag.

Lees het hele artikel >

Kosteloze RI&E voor Klas op Wielen

19 september 2018

klas op wielen logo

 

Voor Klas op Wielen heeft Verzuimteam.nl ide risico inventarisatie en -evaluatie uitgevoerd (RI&E). Klas op Wielen verzorgt gehandicapte kinderen die intensieve zorg behoeven. Zij gaan "gewoon" naar school. Verzuimteam.nl heeft besloten hiervoor geen kosten in rekening te brengen. Daarmee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Lees het hele artikel >

Inloggen met Twee Staps Authenticatie

01 juni 2018

pexels-photo-263370

 

Verzuimteam.nl verwerkt bijzondere persoonsgegevens. Bij het inloggen in ons systeem wordt daarom gebruik gemaakt van Twee Staps Authenticatie. Dit houdt in dat op een extern apparaat een extra inlogcode beschikbaar komt. Daarvoor hebben wij gezocht naar een zo gebruiksvriendelijke doch veilige oplossing.
U kunt zelfs met meerdere personen op één account werken. Ieder krijgt zijn eigen inlogmogelijkheid. Hoe dit werkt, leest u in dit artikel.

Lees het hele artikel >

Onderzoek duurzame inzetbaarheid

07 mei 2018

Logo plus payoff Verzuimteam Transparant  formaat 50 Procent

Tom Hoogeboom studeert af met een onderzoek voor HBO gezondheidsmanagement bij Verzuimteam.nl. Tom heeft onderzocht hoe het is gesteld met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij onze klanten. Daarnaast heeft hij één vraag gesteld over de tevredenheid van onze klanten. Conclusie: bijna alle bedrijven zijn (zeer) tevreden over Verzuimteam.nl.

Lees het hele artikel >

Welke uitkering bij ziekte

07 januari 2018

loonsanctie 1

 

Wanneer een werknemer ziek wordt, moet de werkgever het loon twee jaar doorbetalen. Wanneer kan aanspraak worden gemaakt op Ziektewet, WIA, WGA en IVA?

Lees het hele artikel >

Ziek van ontslag

07 januari 2018

office-1575874_640

 

Wanneer een medewerker wordt ontslagen, kan hij daar ziek van zijn. Hoe ga je daarmee om?

Lees het hele artikel >