Nieuws & Tips

Lees alle interessante nieuwsberichten of maak in het linkermenu een voorselectie

Kosteloze RI&E voor Klas op Wielen

19 september 2018

klas op wielen logo

 

Voor Klas op Wielen heeft Verzuimteam.nl ide risico inventarisatie en -evaluatie uitgevoerd (RI&E). Klas op Wielen verzorgt gehandicapte kinderen die intensieve zorg behoeven. Zij gaan "gewoon" naar school. Verzuimteam.nl heeft besloten hiervoor geen kosten in rekening te brengen. Daarmee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Lees het hele artikel >

Inloggen met Twee Staps Authenticatie

01 juni 2018

pexels-photo-263370

 

Verzuimteam.nl verwerkt bijzondere persoonsgegevens. Bij het inloggen in ons systeem wordt daarom gebruik gemaakt van Twee Staps Authenticatie. Dit houdt in dat op een extern apparaat een extra inlogcode beschikbaar komt. Daarvoor hebben wij gezocht naar een zo gebruiksvriendelijke doch veilige oplossing.
U kunt zelfs met meerdere personen op één account werken. Ieder krijgt zijn eigen inlogmogelijkheid. Hoe dit werkt, leest u in dit artikel.

Lees het hele artikel >

Onderzoek duurzame inzetbaarheid

07 mei 2018

Logo plus payoff Verzuimteam Transparant  formaat 50 Procent

Tom Hoogeboom studeert af met een onderzoek voor HBO gezondheidsmanagement bij Verzuimteam.nl. Tom heeft onderzocht hoe het is gesteld met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij onze klanten. Daarnaast heeft hij één vraag gesteld over de tevredenheid van onze klanten. Conclusie: bijna alle bedrijven zijn (zeer) tevreden over Verzuimteam.nl.

Lees het hele artikel >

Welke uitkering bij ziekte

07 januari 2018

loonsanctie 1

 

Wanneer een werknemer ziek wordt, moet de werkgever het loon twee jaar doorbetalen. Wanneer kan aanspraak worden gemaakt op Ziektewet, WIA, WGA en IVA?

Lees het hele artikel >

Ziek van ontslag

07 januari 2018

office-1575874_640

 

Wanneer een medewerker wordt ontslagen, kan hij daar ziek van zijn. Hoe ga je daarmee om?

Lees het hele artikel >

Eén jaar ziek

07 januari 2018

pexels-photo-590016

 

Ook in het tweede ziektejaar moet de werkgever het loon doorbetalen. In het regeerakkoord is afgesproken dat de wetgeving wordt aangepast, met name voor kleine bedrijven. Het is echter nog niet zover.

Lees het hele artikel >

Verhalen loonschade - Regres

07 januari 2018

pexels-photo-273691

Wanneer een medewerker niet kan werken doordat een ander daarvoor aan te wijzen is als de schuldige (bijvoorbeeld door een autoongeluk) dan is de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Dit heet regres.

Lees het hele artikel >

Tweede spoor re-integratie

07 januari 2018

pexels-photo-263370

 

Wanneer een werknemer niet kan re-integreren bij zijn eigen werkgever, of hij binnen een jaar nog niet volledig is gere-integreerd bij de eigen werkgever, dan moet worden uitgekeken naar mogelijkheden bij andere werkgevers (2e spoor). 

Lees het hele artikel >