Verzuimteam, dé gratis arbodienst

WEERinREGIE - Coaching rondom kanker

Als je de diagnose kanker krijgt, stort je wereld in. Binnen een paar minuten staat alles op zijn kop. Je beseft pas wat je hebt, als je het bent kwijtgeraakt. Iets wat voor veel dingen geldt, maar zeker voor je gezondheid.

Eén op de drie Nederlanders, zal ooit in zijn/haar leven te maken krijgen met kanker. En hoewel de prognoses steeds beter worden en de ziekte steeds meer een chronische vorm aanneemt, is de impact ervan niet minder groot.

Er blijft in meer of mindere mate altijd een angst bestaan om weer ziek te worden. Het sociale netwerk kan veranderd zijn doordat er vrienden zijn weggevallen, de relatie met de partner is verandert, het lichaam is niet meer hetzelfde en soms kan men het oude werk niet meer oppakken.

Dan komen er levensvragen naar boven zoals "wat wil ik met de rest van mijn leven, hoe kan ik mijn leven weer oppakken en invulling geven".

Een veel gehoorde opmerking tijdens de ziekte is: "Als ik dit overleef ga ik alles anders doen!" Ineens beseft men dat je rot werken voor een hypotheek om in een groot huis te kunnen wonen niet meer zaligmakend is, of dat de relatie met de partner eigenlijk al lang niet meer op liefde gebaseerd is.

Of men genezen verklaard is, of een levensverlengende behandeling krijgt, maakt niet uit. Men wil de rest van zijn/haar leven zoveel mogelijk inrichten zoals men dat wil, alles eruit halen en (weer leren) volop genieten.

WEERinREGIE biedt coaching aan (ex) kankerpatiënten op gebied van persoonlijke ontwikkeling, waardoor je je drijfveren en kwaliteiten achterhaald. Men leert te ontdekken wat hij/zij belangrijk vindt en waar hij/zij gelukkig van wordt. Hierdoor kan men de regie over het leven weer pakken en een kwalitatief goed leven leiden! De coaching wordt zowel via 1 op 1 trajecten als via workshops in groepsverband aangeboden.

Na een behandeltraject begint pas het echte verwerken. Als je kanker hebt overleefd, is het namelijk nog niet uit je leven.

Wanneer mensen met klachten op één of meerdere van onderstaande gebieden rondlopen, kan er contact worden opgenomen met WEERinREGIE om een (gratis) intake gesprek te plannen:

-Fysiek: bv. vermoeidheid, verandert lichaam(sbeeld), problemen met energieniveau

-Mentaal: bv. angst voor terugkeer van de ziekte, dagelijkse confrontaties met wat niet meer mogelijk is, reacties van mensen uit de omgeving, boos/kort lontje

-Relationeel: bv. veranderde relatie met de partner, contact kwijt zijn geraakt met vrienden, andere relatie met de kinderen, laag libido

-Werk: bv. moeizame re-integratie naar werk, werkzaamheden zoals voorheen zijn niet meer volledig mogelijk, confrontatie met (reacties van) collega’s

-Aanvullende ondersteuning: bv. behoefte aan gespecialiseerde fysiotherapie, vraag naar lotgenotencontact, zoekende naar zorg vanuit verschillende zorgwetten (WMO, ZVW) 

Sandrine Kwast

- Lifecoach -

Omdat je het zelf moet doen, maar niet alleen…….

Naar de website van WEERinREGIE

Kosteloos aansluiten en ziekmelden binnen 5 minuten.